Tule mukaan rakentamaan kanssani saarnaa kaarinalaisesta arjesta Kaarinamessuun 11.10 klo 17. Kerro, millaista arkesi on. Kerro, mikä sinua on ilahduttanut tai murehduttanut viime aikoina. Tai lähetä kuva.

Saarnan toinen lähtökohta ovat raamatuntekstit. ”Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi”, 1. Mooseksen kirjan 3. luvussa sanotaan, ja Vuorisaarnassa Matteus 7: ”Älkää huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet”. Ja Paavali 1. kirjeessään tessalonikalaisille: ”Iloitkaa aina”. Olen huomannut, että huolista pääsee parhaiten kertomalla niistä. Ne pienenevät heti, ja ilolle löytyy tilaa.

 

Myös Kaarina-lehti on luvannut kuvia kaarinalaisesta arjesta heijastettavaksi kirkon seinälle messun aikana. Lehti rakentaa Arjen alttarin ja päätoimittaja Kimmo Parikka lukee poikansa kanssa tekstejä. Kolehti kerätään Vapaaehtoiselle pelastuspalvelulle, jonka jäsenet rakentavat hekin rukousalttarin.

 

Yksi alttari kaipaa vielä rakentajaa. Haluaisitko rakentaa jostain arkeen liittyvästä teemasta alttarin, jonka äärellä voisi hiljentyä rukoukseen? Tai kantaa messun alkukulkueessa ristiä tai kynttilää?

 Tai munkä virren tai laulun toivoisit ´laulettavksi messussa?

Kuvia voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Tarinoita tai ajatuksia saarnaa varten voi kertoa joko tämän kirjoituksen kommenteissa tai suoraan minulle. Minulle voi myös ilmoittautua tehtäviin messussa.

 

Nähdään siellä!

Merja Auer

Kaarinan seurakunta
PL 922, 20101 Turku

[email protected]

p. 040 3417373