Piikkiön kirkossa oli eilen juhla: arkkipiispa Jukka Paarma asetti uuden kirkkoherran, Merja Hermosen virkaan ja siunasi uuden diakonin, Pauliina Elosen tehtäväänsä. Olin arkkipiispan pyynnöstä mukana avustamassa. Taisi olla nykyisen arkkipiispan viimeisiä tällaisia työtehtäviä. Hieno juhla! Siinä sai peilata omiakin lupauksiaan vastaavassa tilanteessa vajaat 10 vuotta sitten.

Piikkiön seurakunta on parin viime vuoden aikana kokenut monia muutoksia. Kuntaliitoksen seurauksena se liitettiin omana seurakuntana Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään. Osa työntekijöistä on siirtynyt seurakuntayhtymän työntekijöiksi, seurakunnan "omista" työntekijöistä on vaihtunut yli puolet. Arvelen, etteivät em. muutokset juuri ole näkyneet seurakuntalaisten elämässä, mikä on tietysti hyvä. Nyt seurakunnassa voidaan uuden kirkkoherran johdolla lähteä uusin voimin kohti tulevaa. Tosin seurakuntavaalit ovat jo syksyllä.

Ensi sunnuntaina vietetään tuomiokirkossa arkkipiispa Paarman lähtömessu. Kesäkuun 6. päivä puolestaan asetetaan samassa paikassa virkaansa uusi arkkipiispa Kari Mäkinen.

Tuomiorovastin vaalissa Tuomiokirkkoseurakunnan äänivaltaiset jäsenet päässevät äänestämään syyskuun lopussa. Turun piispanvaalissa ei ole vielä valittu maallikkovalitsijoita, mutta piispaehdokkaiden haku on vilkkaasti käynnissä.  Ensimmäinen äänestys lienee lokakuun loppupuolella. Ja sitten varmaankin toinen siitä parin viikon päästä. Ja sitten ne seurakuntavaalit isänpäivän paikkeilla. Jonkinlaista vaaliväsymystäkin on havaittavissa.

On siis taas vaikuttamisen paikka!

Pirjo