Tuli ajankohtaiseksi hankkia uusi laajakaistaliittymä. Tarjouksessa tuli myös mobiililiittymä eli mokkula. Samassa yhteydessä sain käyttööni firman kannettavan tietokoneen. Kyllä on ollut hankalaa ja käynyt hermoille!

Laajakaistaan liittyvä modeemi ja mokkula tulivat lopulta postissa kierrettyään ensin kahden osoitteen väliä. Tekstiviestillä ilmoitettiin, että yhteys on asennettu. Ei toiminut, ei signaalia. Mokkula saatiin pelaamaan toisessa koneessa, mutta firman koneeseen sitä ei voinut itse asentaa. Vein koneen, mokkulan ja ohjeet firmaan. ( Ei toimi vieläkään, mutta en ole saanut aikaiseksi viedä konetta uudelleen atk-osastolle).

Soitin laajakaistasta operaattorille, jonotin ja kuuntelin musiikkia, joka ei ollut makuuni. Onneksi puhelimessa on kaiutin, joten saatoin samalla kutoa sukkaa. Kerran jonotin 15 minuuttia, eikä vastausta tullut. Sitten, toisena päivänä sain ohjeeksi käydä tarkistuttamassa modeemin Turussa sijaitsevassa liikkeessä, jossa taas jonotin - siis ihan reaalijonossa. Modeemissa ei vikaa. Taas soittamaan operaattorille, jossa lopulta vakuututtiin linjan toimimattomuudesta. ihmeiden aika ei ole ohitse, nyt (tai ainakin vielä tänään aiemmin, sillä nyt en ole kotona) kaista on pelittänyt laajasti, nopeasti ja mallikkaasti. Mutta kyllä olen kokenut itseni avuttomaksi ja eräällä tavalla pelinappulaksi!

Eilen illalla rekisteröidyin facebookiin, lopulta. Siinäkin koen avuttomuutta, vaiko kenties uusavuttomuutta, kun en hallitse  - toivottavasti - vielä - systeemeitä.

Tänä iltana olen ollut erään ystävän järjestämässä sosiaalisessa tapahtumassa, "terapiakahvilassa". Siis ihan livenä toisten ihmisten kanssa laittamassa yhdessä tarjottavia, koristelemassa kakkuja, leikkaamassa piirakoita, seurustelemassa, kuuntelemassa ja osallistumassa. Tuli tunne, että tämä on helppoa ja vaivatonta, luonnollista ja omaa. Tämän minä osaan. Mutta minähän en olekaan nettinatiivi!

Nykyajan sosiaalisuudessa tarvitaan nykyajan välineitä. Haltuun nekin ovat otettavissa. Eikä pidä lannistua osaamattomuudestaan. Silti olen sitä mieltä, että operaattorit saisivat palvella paremmin!

Pirjo

JK 1 Tuomirovastin vaalissa vaaliehdotus on tullut lainvoimaiseksi, ja vaaliin päästäneen alkusyksystä.

JK 2 Kirjoitan tätä vuonna -29 syntyneen äitini kannettavalla, jossa mokkula toimii!