… voi käyttää monenlaisia astioita. Jokaisella on varmaankin omat suosikkinsa. Minulla on tällaisena melko hyvänä mustikkavuotena mukana runsaan puolen litran muki ja viiden litran ämpäri. Pieneen mukiin on kiva kerätä mustikoita, kun se täyttyy melkoisen nopeasti ja samalla tuntuu, että on saanut jotakin aikaiseksikin. Siitä sitten kipataan saalis siihen ei nyt niin kovin isoon ämpäriin. Sopii mainiosti tällaiselle kärsimättömälle poimijalle.

 

Eilen tajusin, että on olemassa muunlaisiakin ”mustikankeräysastioita”, nimittäin esimerkiksi sienikori ja suu. Mustikoitahan ei sienikoriin voi laittaa, koska siinä on jo kerättyjä sieniä, joten jos vain sienikori tulee metsään mukaan, niin ainoa mahdollisuus on pistää kourallisia poimittuja marjoja ihan tuoreeltaan – suuhun, aivan erinomaiseen mustikankeräysastiaan.

Joskus siis kannattaa mustikkametsään ottaa - vain sienikori.

Olisikohan tässä yksi käytännön sovellus pariin ajatukseen, nimittäin: Rakasta elämää (eli juuri tätä hetkeä) enemmän kuin sen tarkoitusta ja rakasta itseäsi niin kuin lähimmäistäsi (siis tosiaan juuri näin päin).

 

Tällaisin metsäisin kesäloma-ajatuksin

 

Eero

 

PS No voi, voi… löytyi samalla kesän ensimmäinen hirvikärpänen, niin tai oikeastaan se löysi minut.