Tänään, 06.03.2009, on 21 vuotta siitä, kun minut vihittiin Turun tuomiokirkossa papiksi. Samana päivänä kaikissa hiippakunnissa Oulun hiippakuntaa lukuunottamatta vihittiin meitä naisia papeiksi yhteensä noin sata. Se oli ensimmäinen naisten pappisvihkimys Suomessa. Suomen ev. lut. kirkko hyväksyy naisten pappeuden, jopa piispuuden, vaikka ketään naista ei vielä olekaan piispaksi valittu. Jos joku tänään eroaa kirkosta siksi, että kirkko ei hyväksy naispappeutta, eron syy vaikuttaa tekaistulta. Ainakaan eroaja ei ole seurannut aikaansa. Kirkon yhteydessä kylläkin toimii ihmisiä, jotka eivät naisten pappeutta hyväksy. Heidän vakaumustaan ei kuitenkaan voi laittaa kirkon syyksi.

Kaarinan seurakunnassa on ollut hyvä tehdä työtä naisena ja pappina, toivottavasti myös miehenä ja pappina, tai ylipäätään toivottavasti on ollut ja on hyvä tehdä työtä Kaarinan seurakunnassa.

Tänä juhlapäivänä haluan sanoa: kiitos kaikille meitä naisia tukeneille ja kannustaneille!

Pirjo

JK. Tänään on myös pastori Rosemarien syntymäpäivä Stralsundissa itäisessä Saksassa ja lastenlapsemme Eeliksen toinen syntymäpäivä: Onnea!