Seurakuntaneuvoston kokousta varten olen koonnut vuoden 2008 toimintakertomusta, tutkaillut toisten työntekijöiden kuvauksia heidän vastuualueensa toiminnasta, vertaillut tilastoja edellisvuosiin ja laatinut jonkinlaista yleiskatsausta viime vuodesta.

Meillä oli vuonna 2008 paljon toimintaa, oli oikea erilaisten tapahtumien vuosi - piispantarkastuksesta kirkkopäiviin ja kaikkea siinä välillä. Työntekijä- ja vapaaehtoisresurssit ovat olleet aika lujilla. Kaikki rahat on käytetty, palkkarahoihin on syntynyt vieläpä reilu vajaus (johtuu ainakin osin uuteen palkkausjärjestelmään siirtymisestä ja runsaasta sijaistarpeesta). Mutta - saamme olla tyytyväisiä siitä, että on kohdattu paljon ihmisiä ja toivottavasti johdettu väkeä kohti toivoa, iloa ja luottamusta - seurakunnan toiminta-ajatuksen mukaisesti. Seurakunnan väkimäärä kasvoi vajaalla 20 hengellä, sekin on hieno asia.

Syytä on myös itsetutkisteluun ja toiminnan arvioimiseen. Kaikkia tavoitteita ei saavutettu. Joissakin kohdin on ryhdistäytymisen paikka. Osaltaan mietityttää piispantarkastuksessa saatu laiskanläksy saada seurakuntalaisia osallistumaan nykyistä enemmän jumalanpalveluksiin.

Olisiko ideoita ja ehdotuksia?

Pirjo