… ystävyysseurakuntamatkaltamme Norjan Nedre-Eikeriin ja sen seurakuntiin Nedre-Eikeriin ja Mjöndaleniin.

 

 

En droppe längtar efter havet för där finner den sitt ursprung. Så är det också med vår längtan efter Gud – Vesipisara ikävöi merta, sillä siinä se löytää oman alkulähteensä. Näin on myös meidän kaipuumme kohti Jumalaa. 

 

Nämä Martin Lönnebon sanat sanoi Enköpingin ystävyysseurakunnan kirkkoherra Anders Grape. Tämä yhteinen kaipuumme kohti Jumalaa yhdisti meidät erikieliset ja -taustaiset läheiset ja kaukaiset ystävät toisiimme. Vastaanotto oli lämmin ja sydämellinen ja oli monin tavoin hyvä olla mukana, vaikka voimat välillä kuuntelemisessa tahtoivat mennä. Esim. tanskalaisten ystävien puheiden kuunteleminen – niin ja ymmärtäminen – vaati välillä erityistä pinnistystä J.

 

60 orkideaa, 300 ruusua ja iso joukko upeita hortensioita olivat todellisina katseenvangitsijoina Heidi-emännän – ”Vertsvolkenen” – kotona. Se oli välähdys mahtavasta innostuksesta kaikkea kaunista kohtaan. Heidin valokuvaaman kauniin, perhosta esittävän taulun saimme isäntäseurakunnilta lahjaksi Kaarinaan. Toivottavasti sille löytyy hyvä paikka esim. kirkon seinällä. Todellinen välähdys oli kuitenkin se avoimuus ja lämpö, jota saimme Heidiltä vastaanottaa. Se lämmittää vielä pitkään.

 

Me saimme, me koimme… ja myös annoimme. Toimme monin tavoin seurakuntamme terveisiä (myös suomeksi) muille. Miten tämä kaikki on jaettavissa muille seurakuntalaisille kotona Kaarinassa? Sitä kyselimme ja pohdimme. Täyttävätkö tällaiset tapaamiset tarkoituksensa ja ennakko-odotukset? Sitä on hyvä pohtia, kun kädessämme on kutsu seuraavaan ystävyysseurakuntatapaamiseen Tanskan Ölstykkessä vuonna 2011.

 

 

Matkavälähdyksiä kokemassa luottamushenkilö Aila ja seurakuntapastori Eero