Viikonloppuna on juhlia piisannut. Osa Kaarinan seurakunnan väestä on ollut palelemassa Tampereella, jossa on vietetty lähetysjuhlia. Kaksi edustajaamme on osallistunut ystävyysseurakuntaseminaariin Norjassa. Kaarinan lippu on kuulemma ollut korkealla, ehkä kuulemme siitä lisää. En tiedä, onko sielläkin ollut kylmä.

Kaarinassa on ollut meripäivät ja niihin liittyen jumalanpalvelus merellä Kala 4 - aluksen kannella. Siellä tarkeni jotenkuten, kun oli kaivanut jo kesäsäilöön laitetut pitkikset ja muut lämmittävät vaatekappaleet uudelleen esiin. Hienoa oli kuitenkin. Laivaston soittokunta soitti upeasti, arkkipiispa puhui viisaita, seurakuntalaisten näkeminen vesibussissa ja rannoilla lämmitti.

Osa seurakunnan nuoresta väestä kotiutui kesän ensimmäisiltä rippileireiltä, konfirmaatioita vietetään ensi viikonloppuna. Häitäkin juhlittiin.

Tänään oli illalla Kaarinan kirkossa todella hieno konsertti! Naantalin musiikkijuhliin ja Kaarinan 700-vuotisjuhlakonserttisarjaan liittyen sain muiden mukana kokea musiikkielämyksiä, korvia hivelevää, yllätyksellistäkin, musiikkia taidokkaasti esitettynä. Siitä tuli hyvä ja lämmin olo.

Monenlaisia ovat Jumalan teot, joista meitä kehotetaan - täydellä syyllä - kiittämään.

Pirjo